in

Horeca : Open op 17 januari ‘maatregel of niet’

Bars, cafés en restaurants in 50 dorpen en steden in het hele land zijn van plan om op 17 januari hun deuren weer te openen, met of zonder toestemming van de overheid.

De Breda afdeling van horeca organisatie, Koninklijke Horeca Nederland, publiceerde woensdag een persbericht waarin wordt gezegd dat duizenden bars en cafés zullen heropenen, hoewel de landelijke organisatie KHN officieel niet heeft gereageerd.

“De financiële noodzaak, het gebrek aan toekomstperspectief en het inconsequente overheidsbeleid laten ons geen keuze”, aldus in de Telegraaf. “We gaan op 17 januari open onder de strikte KHN-protocollen en we zullen open blijven.”

Cafés en bars zijn de afgelopen zes weken gesloten, sinds het kabinet nieuwe gedeeltelijke lockdown introduceerde en “velen zijn failliet gegaan”, zegt de organisatie.

Met name café- en caféhouders zijn boos over de manier waarop minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zei dat de lockdown langer zal duren dan half januari. “De onzorgvuldige manier waarop dit werd gedeeld, en het gebrek aan empathie voor de hele horeca heeft deze 50 KHN-vestigingen gedwongen hun krachten te bundelen en deze actie te ondersteunen”, aldus de verklaring.

“Zonder actie gaat 50 procent van de cafés en bars failliet”, aldus de organisatie.

Cafés in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht steunen deze campagne niet.

De Jonge zei woensdagmiddag sympathie te hebben voor de branche, maar dat hij zonder een echte afname van nieuwe besmettingen weinig kan doen. Op 8 december besluit het kabinet of er tijdens de kerstvakantie beperkte openingstijden mogelijk zullen zijn.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitsland registreert recordaantal coronadoden

Ziekenhuizen zullen gezonder voedsel aanbieden