in

Horeca moet deuren sluiten en geen verkoop van alcohol in de avond

De nieuwe regelgeving zal waarschijnlijk nog eens twee weken duren, meldt RTL. De strategie van de overheid is om het aantal contacten tussen mensen te minimaliseren en zo het risico van overdracht van het virus te verkleinen.

Overheidsexperts geloven dat cafés en bars een belangrijke bron van infectie zijn, vooral onder jongeren, die het virus vervolgens doorgeven aan oudere en kwetsbaardere mensen voordat ze beseffen dat ze besmet zijn.

Andere niet-bevestigde nieuwe maatregelen op de lijst zijn onder meer het beperken van groepsnummers tot vier, binnen en buiten, en het uitbreiden van de regel voor drie bezoekers thuis tot een periode van 24 uur.

Ook teamsporten voor volwassenen kunnen tijdelijk worden stopgezet en het openbaar vervoer mag weer worden gereserveerd voor alleen noodzakelijke reizen. Het is onwaarschijnlijk dat scholen worden getroffen en het is onwaarschijnlijk dat mondkapjes verplicht worden gesteld vanwege ‘juridische problemen’.

Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge zullen dinsdagavond de laatste maatregelen bekend maken.

“We moeten ons schrap zetten voor verdere maatregelen.” aldus De Jonge op maandag.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Britse ziekenhuizen zien meer COVID-19 gevallen dan in maart

Coronavaccin proeven bij Janssen stopgezet vanwege zieke deelnemer