in

Hoogste daling huurprijzen in zes jaar

De gemiddelde prijs per vierkante meter die een nieuwe huurder betaalt, is in het derde kwartaal gedaald met 0,4 procent tot gemiddeld 16,56 euro, aldus Pararius. De eerste tekenen van de daling waren al in het tweede kwartaal merkbaar in de grote steden.

De sterkste daling deed zich voor in Eindhoven, waar de nieuwe huurprijzen met iets meer dan 7 procent zijn gedaald, waardoor de prijs van een 60 vierkante meter appartement op 824,40 euro komt. In Amsterdam betalen nieuwe huurders gemiddeld 1.325,40 euro voor dezelfde grootte, een daling van bijna 6 procent in het tweede kwartaal.

Ook in Den Haag en Utrecht zijn de huren gedaald, maar niet in Rotterdam, waar sprake was van een marginale stijging.

“Door een tekort aan vastgoed waren de prijzen in steden gestegen.” aldus Pararius-directeur Jasper de Groot. “Maar er zijn grenzen, en op een gegeven moment kunnen mensen die op zoek zijn naar een huis de hoge prijzen niet meer betalen.”

Hij voegt toe dat het coronavirus een katalysator is geweest voor de huidige daling in huurprijzen, “Bovendien zijn er minder internationale werknemers op zoek naar een huis en verlagen huisbazen hun prijzen om ervoor te zorgen dat eigendommen niet leeg blijven”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

September zag een lichte daling in werkloosheid

7833 nieuwe coronabesmettingen, 313 patiënten op IC