in ,

Hoogste aantal coronabesmettingen in Nederland sinds April

De Jonge zegt dat de cijfers blijven stijgen, “en het totaal van vandaag is veel hoger dan gisteren en eergisteren” aldus De Jonge, “Dit is het hoogste cijfer sinds maanden.” De laatste keer dat het aantal dagelijkse besmettingen boven de 1000 kwam, was half april, op het hoogtepunt van de pandemie.

“We gaan niet de goede kant op en er is alle reden om ons zorgen te maken, vooral in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.” zei De Jonge, “Dit zou kunnen betekenen dat er extra maatregelen worden genomen in de drie grootste steden van het land.” aldus de minister.

De Jonge en minister-president Mark Rutte waren ongeveer een uur, live op YouTube om vragen te beantwoorden van de kijkers.

De huidige strategie van de regering om de verspreiding van het virus tegen te gaan, houdt in dat lokale burgemeesters meer macht krijgen om eenzijdige actie te ondernemen. Amsterdam en Rotterdam hebben ook geëxperimenteerd met het gebruik van gezichtsmaskers, maar hebben de verplichting inmiddels laten vallen.

Het aantal coronabesmettingen in het land ziet sinds begin juli een stijging, hoewel het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen ongeveer hetzelfde blijven.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronavaccin komt zonder verplichtingen

Ballonvaarder krijgt € 68.000 boete voor doodschrikken van drie zeldzame papegaaien