Flower
Hoog sterftecijfer van afgelopen 24 uur vanwege late melding GGD

Hoog sterftecijfer van afgelopen 24 uur vanwege late melding GGD

Nederland meldde vandaag het hoogste aantal sterfgevallen, aan gevolgen van het coronavirus, sinds mei. Maar volgens de GGD gaat het hier niet om nieuwe sterfgevallen, maar om doden, eerder dit jaar, die nou pas bij één GGD worden gemeld.

Turks bedrijf komt op ‘s werelds toonaangevende cybersecurity lijst
Belgische Hof adviseert ‘hoofddoeken verbieden in scholen’
Amsyterdamse Genitha Scott (16) vermist met baby

De GGD waar het om gaat is, GGD Ijsselland, “Op verzoek van het RIVM zijn wij via overzichten van overledenen aan het nagaan hoeveel mensen sinds maart mogelijk zijn overleden door het coronavirus.” zo meldt de GGD.

Tijdens het onderzoek kwamen oudere sterfgevallen naar voren van patiënten die positief waren getest op het virus, maar volgens de GGD is het niet zeker dat deze mensen ook daadwerkelijk zijn gestorven aan gevolgen van het coronavirus, “Bij sommige van die mensen zal er sprake zijn geweest van een andere doodsoorzaak.”

Als we de ‘oudere’ doden uit de regio IJsselland zouden aftrekken van de 38 doden die het RIVM vandaag heeft gemeld, gaat het om 17 overlijdens en dat is ongeveer het gemiddeld aantal doden per dag.

Er is wel nog steeds een stijging in het aantal doden, want to half september lag het aantal gemiddeld op 1 tot 4 per dag.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0