in ,

Hoofd van Wereld Gezondheidsorganisatie zegt dat het coronavirus ‘controleerbaar’ is

WHO (World Healt Organisation) hoofd, Tedros Adhanom Ghebreyesus, heeft gezegd dat mensen niet mogen opgeven, “Landen mogen niet opgeven, maar moeten mensen en gezondheidsvoorzieningen voorbereiden.”

Tedros sprak tot internationale diplomaten in Genève, “Laat ik duidelijk zijn, het omschrijven van dit als een pandemie betekent niet dat landen moeten opgeven. Het idee dat landen moeten overgaan van inperking naar beperking, is verkeerd en gevaarlijk. Integendeel, we moeten verdubbelen. In tegendeel, we moeten verruimen.”

Hij benadrukte dat, het coronavirus wel is bestempeld als wereldwijd pandemie, maar het is nog steeds beheersbaar, “Dit is een beheersbare pandemie. Landen die besluiten de fundamentele maatregelen op het gebied van de volksgezondheid op te geven, kunnen met een groter probleem worden geconfronteerd, en met een zwaardere last voor het gezondheidssysteem, waarvoor strengere controlemaatregelen nodig zijn.”

Hij waarschuwde echter dat de WHO ondanks veelvuldige waarschuwingen diep bezorgd is dat sommige landen ‘deze dreiging niet benaderen met het niveau van politieke inzet die nodig is om deze te beheersen.’ Hij noemde echter geen enkel land bij naam.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

McLaren trekt zich terug uit de Grand Prix in Australië

Coronavirus : “Boven de 70 wordt je niet opgenomen.”