in

Hoofd van Europese Commissie bedankt Turkse president voor steun

Het hoofd van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen bedankte de president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan voor het bijwonen en bijdragen aan de internationale Coronavirus Global Response conferentie.

Von der Leyen bedankte in een Twitter bericht, de leiders van alle landen voor het bijwonen van de internationale Coronavirus Global Response conferentie. De conferentie was georganiseerd door de Europese Commissie, met als doel 7,5 miljard Euro op te halen voor diagnostiek, behandeling en vaccins.

Von der Leyen deelde een tweet van de Turkse president en schreef daarbij, “Bedankt voor je steun!”

Tweet Erdogan Leyen

Erdogan had in zijn videoboodschap voor de conferentie het belang van de toegankelijkheid van vaccins voor iedereen aangegeven.

“Het is uiterst belangrijk om de wereldwijde toegang tot het te produceren vaccin te garanderen en het principe ‘niemand mag achterblijven’ toe te passen. We zullen al deze kwesties in overweging nemen bij het bepalen van onze financiële bijdrage aan de ontwikkeling van vaccins. We zullen het bedrag na de evaluaties tot 23 mei bekendmaken.” aldus Erdogan.

De EU heeft als internationale organisatie 1 miljard Euro voor de zaak aangeboden, terwijl ook de lidstaten hebben bijgedragen.

De twee grootste Europese donoren waren Frankrijk en Duitsland, die respectievelijk 500 miljoen Euro en 525 miljoen Euro hebben toegezegd.

China bood 50 miljoen dollar, Japan 830 miljoen dollar en Canada 600 miljoen dollar.

Tijdens de G-20 videoconferentie op 26 maart hebben de leiders zich ingezet de snelle ontwikkeling van het vaccin te financieren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De EU vraagt om een onafhankelijke onderzoek naar oorsprong Covid-19

12,5 miljoen euro gevonden in Eindhovense rijtjeshuis