in

Hoeveel is een mensenleven waard?

Het Openbaar Ministerie heeft 4,5 jaar celstraf geëist tegen een 44-jarige vrouw die onder invloed van drank en drugs, iemand dood heeft gereden. Maar de rechter vond deze eis ‘niet in verhouding’ en heeft de vrouw veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Het slachtoffer was een 20-jarige fietster die ’s nachts in Sittard van achteren werd aangereden door de 44-jarige vrouw. Daar bleef het niet bij en na het ongeluk reed ze ook nog tegen een huis aan en raakte nog twee andere auto’s.

De vrouw is na het ongeluk doorgereden en later aangehouden door de politie. Uit onderzoek bleek ze onder invloed van alcohol en verdovende middelen.

Hart van Nederland meldt dat het Openbaar Ministerie de zaak erg serieus heeft genomen en eiste een gevangenisstraf van 4,5 jaar. De rechter was het hier niet mee eens omdat dit niet in verhouding zou zijn met straffen voor andere fatale ongevallen.

Uiteindelijk kwamen rechters tot een gevangenisstraf van één jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk. De vrouw moet ook een schadevergoeding van 20 duizend euro betalen aan de familie van het slachtoffer en krijgt ze een rijverbod voor vijf jaar.

In de praktijk zou dat dus betekenen dat als je iemand doodrijdt (onder invloed, dus je zou kunnen zeggen, eigen schuld) dat je na 4 maanden weer vrij kan komen (aftrek wegens goed gedrag) Je bent 20 duizend euro armer (dat je waarschijnlijk niet eens in een keer hoeft te betalen) en na 5 jaar mag je weer de straat op… Op naar de volgende onschuldige student die thuis probeert te komen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Honderden operaties en afspraken afgezegd door ziekenhuisstaking

HEMA haalt racistische trui uit de handel