in

Hoe ‘vuil’ zijn Griekenland’s handen van het ‘opknappen’ van het vuile werk?

image1

“Omdat Griekenland het vuile werk opknapt”

Die laatste zin triggerde mij, en ik schreef er een stuk over op Facebook. Vervolgens kreeg ik daar een ban en werd ik opnieuw gecensureerd.

Mijn bericht werd verwijderd door Facebook.

Ik schreef er het volgende: Wat knapt Griekenland dan precies op? Vangen zij nu 4 miljoen vluchtelingen op?
Ze sturen vluchtelingen terug de zee op en laten hun bootjes zinken. Ze schieten met traangas op vluchtelingen. Griekenland kreeg recent 750 miljoen euro van de EU voor de opvang van de vluchtelingen die voor de Turks-Griekse grens stonden en naar de EU wilden. Corona brak uit en precies nul vluchtelingen werden toegelaten tot Griekenland. Turkije haalde alle vluchtelingen weg bij de grensovergang en bracht ze onder in hotels. Je zou denken dat de Grieken die 750 miljoen hebben terug gestort. Niet dus. Nou dan zullen ze er wel iets goeds mee gedaan hebben en de duizenden vluchtelingen, onder andere in kamp Moria of 1 van de andere kampen, tegemoet gekomen zijn en bijvoorbeeld douches en toiletten hebben neergezet, voedsel hebben laten aanrukken, een schooltje neergezet, de ambtenaren verdubbeld hebben, de kinderen fatsoenlijke kleding en beddengoed gegeven hebben of misschien zelfs wel een noodhospitaaltje hebben gebouwd. Ik bedoel, met 750 miljoen kun je een heleboel doen. Niets! Niets van dat alles. Het enige wat ze deden was vluchtelingen terug duwen de zee op en ze zonodig laten verdrinken. Shame on you Griekenland en EU!

Even terug naar Facebook. Ik probeer zelf altijd zo netjes mogelijk te blijven. Zo ook in dit stuk, wat ik schreef en tientallen keren is gedeeld (sorry aan degenen die het hebben gedeeld, want die kregen ook een ban). Toch verwijderde facebook het stuk. Waarom vraag ik me af. Ik citeerde de NOS en borduurde erop door. Dat mag niet meer. Je mag geen eigen mening hebben en je mag je mening ook niet meer verkondigen. Althans, niet op Facebook.

Maar who the f^ck denkt facebook dat hij is? Is Mark Zuckerberg niet groot geworden met zijn Facebook door mensen als jij en ik? Door de laagdrempelige en goedkope advertenties? Is het niet juist Facebook die mensen verbindt en die de ruimte heeft en geeft om gesprekken te voeren, te discussiëren en te communiceren met anderen?

Het zal Zuckerberg een zorg zijn dat mijn pup is gegroeid, dat de zoveelste baby is geboren of dat er iemand getrouwd of overleden is. Ik heb nog nooit een reactie gehad van Zuckerberg zelf of 1 van zijn medewerkers op wat dan ook namelijk.

Het is ook niet Zuckerberg maar de overheid die hierachter zit. Zuckerberg voert het alleen maar uit. Diezelfde overheid die samen met de media Turkije bashen en helemaal los gaan als Erdogan social media plat gooit omdat er ergens een aanslag is gepleegd, en op die manier voorkomen wordt dat terroristen misbruik maken van social media om met elkaar te communiceren. Diezelfde overheid die ervoor zorgt dat mensen die iets over Covid plaatsen of kritiek hebben op Rutte zijn beleid een ban krijgen, en hun bericht laat verwijderen. En dat, juist dat, is zorgelijk. Heel zorgelijk want waar blijft de democratie en vrijheid van meningsuiting als je niet meer mag schrijven of hardop mag spreken? Als je geen kritiek mag hebben? Als je je eigen mening niet meer mag verkondigen of uitspreken hoe je over bepaalde zaken denkt. Dan ben je geen democratie meer maar een dictatuur. Precies dat waar Turkije van beschuldigd wordt, voer je als overheid dan zelf uit.

Ik ben net als jullie Turken in Nederland, trots op mijn land, maar ik schaam me voor mijn overheid. En niet alleen omdat ik een ban kreeg maar om nog veel meer redenen die we allemaal dagelijks op tv zien of in de media lezen. In de volgende column kom ik hierop terug. Dan ga ik in op de pedofielenpartij die is opgericht in Nederland en op andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen met in de hoofdrol…de overheid in Nederland.
Yvonne Brinkerink

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona Voorlichtingscampanges gericht op jongeren met niet-Westerse achtergrond

Prioriteit coronatesten voor leerkrachten & verpleegkundigen starten maandag