in

Hittegolf in Nederland kan tot 8 dagen duren

Om als een landelijke hittegolf te worden aangemerkt, moet weerstation De Bilt een periode van vijf dagen met temperaturen boven de 25 graden Celsius registreren, waarvan drie boven de 30 graden Celsius. In het zuiden van het land was in juni al sprake van een regionale hittegolf.

Het KNMI weerbureau, dat een code oranje weerwaarschuwing heeft afgegeven voor de vier zuidelijke provincies, verwacht dat de hoge temperaturen in ieder geval tot donderdag aanhouden. Vanaf donderdag wordt er regen verwacht.

Buienrader meteoroloog, Thomas Vermeulen vertelde RTL Nieuws dat als de temperaturen zo lang, zo hoog blijven, de hittegolf officieel acht dagen heeft geduurd, en daarmee de langste ooit in Nederland is geweest.

Door het warme weer is iedereen massaal naar de kust en de meren getrokken om af te koelen, met lange files en wegafsluitingen tot gevolg.

Volgens automobilistenorganisatie ANWB waren de parkeerterreinen in de populaire badplaats Zandvoort zondag om 10.30 zo goed als vol, en ambtenaren in de regio Rotterdam-Rijnmond drongen er bij mensen op aan niet te proberen naar het strand te komen, om een herhaling van de zaterdag te voorkomen.

De politie sloot zaterdagavond na overleg met de gemeente het populaire strand van Bloemendaal omdat het te druk was en te veel mensen de sociale regels negeerden.

Ook brak de politie een informeel gezelschap van zo’n 200 jongeren uit in natuurgebied Twiske ten noorden van Amsterdam. Eerder op de dag waren verschillende stadsstranden gesloten vanwege drukte.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turks bedrijf komt op ‘s werelds toonaangevende cybersecurity lijst

Drugslaboratorium verborgen onder een berg klei