in

‘Hij ligt daar dood te gaan en iedereen staat buiten te filmen!”

We leven in een cyber tijd. Alles gaat tegenwoordig via internet en onze mobieltje maakt een groot deel uit van onze leven. We delen onze emoties, maken foto’s van wat we eten en delen alles via ‘moments’ of ‘short video’s’ via onze Social Media kanalen, maar vergeten we in deze cyber tijd, hoe we ook mens moeten zijn?

Afgelopen woensdagavond vecht een man voor zijn leven in een restaurant in Den Haag en mensen stonden massaal alles te filmen op hun mobieltje, terwijl een mevrouw hem probeert te reanimeren. In zijn blog op Facebook vertelt agent Gerwin over de gebeurtenis op woensdagavond.

“Wij hebben hier geen woorden voor.” schrijft hij. Agent Gerwin komt woensdagavond, na een melding, binnen in een restaurant aan de Grote Marktstraat in Den Haag. Hij schrijft dat de gasten verstijfd binnen zitten met hun ogen gericht op de persoon die op de grond ligt. Agent Gerwin gaat op zoek naar de partner van de persoon, terwijl een mevrouw al bezig is met de reanimatie.

“Op dat moment zoek ik de partner van het slachtoffer. Ik zie haar aan tafel zitten, hevig geëmotioneerd. In haar ogen zie ik ongeloof en ze vraagt aan mij: hij gaat toch niet dood, hè? Ik vertel haar dat we alles doen om haar man hier te houden.” aldus agent Gerwin.

Terwijl het slachtoffer een schok krijgt van de AED en vecht voor zijn leven, ziet agent Gerwin dat er een groep mensen buiten staan alles te filmen, “Dit kan toch niet waar zijn? Ze zijn gewoon aan het filmen terwijl mijn man daar dood ligt te gaan.” aldus de vrouw en agent Gerwin leeft met haar mee. Hij loopt naar buiten om iedereen te vragen te vertrekken van de raam. Op dit soort momenten is dit jammer genoeg het enige wat politie kan doen.

“Dit zijn de mensen die onder toeziend oog van partner, hulpverleners en getuigen het nodig vinden om te kijken en zelfs te filmen. Helaas kunnen we het gesprek met deze mensen niet voeren. Wij hadden ze graag geconfronteerd: stel je voor dat het een dierbare van JOU is, hoe zou jij het vinden?” zegt de politie tegen Omroep West.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Privéberichten tienduizenden Facebook-gebruikers online

Klaas Dijkhoff haalt woede van tv kijkers op zijn hals