in

Het wordt een sombere Kerst met stijgende nieuwe coronagevallen

Door de huidige toename van positieve coronatests heeft de overheid, volgens bronnen in Den Haag, weinig of geen opties om de coronamaatregelen voorafgaand aan de kerstvakantie te versoepelen.

De ministers kwamen op zondag bijeen met gezondheidsdeskundigen voor hun wekelijkse corona besprekingen. Er staan nog meer besprekingen op de planning voor vandaag, voorafgaand aan de officiële aankondiging op dinsdag.

Volgens omroep NOS ligt er echter weinig op tafel. Misschien dat het aantal gasten omhoog kan, van drie naar zes, voor de Kerstperiode, “maar verder is er weinig”, aldus de NOS.

Ambtenaren kijken ook naar verlenging van de kerstvakantie, omdat dit mogelijk een rol speelt bij het terugdringen van de verspreiding van het virus. Het is echter bekend dat sommige ministers tegen langere vakanties zijn vanwege de impact op werkende gezinnen en bedrijven.

Premier Mark Rutte zei vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie, dat mensen zich er terdege van bewust zijn dat het besmettingspercentage te hoog is om veel toe te laten. “Ik ben het eens met de vele mensen die zeggen dat we voorzichtig moeten zijn”, aldus Rutte.

Op zaterdag en zondag steeg het totaal aantal nieuw besmettingen voor de vierde en vijfde dag op een rij. Zondag meldde het RIVM 6814 nieuwe gevallen, 1313 meer dan het gemiddelde van de afgelopen week.

Er waren 1641 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie er 469 op de intensive care werden behandeld. Ook dit is de afgelopen dagen een lichte stijging.

Het RIVM geeft dinsdag haar laatste wekelijkse overzicht.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

€ 400 miljoen om restituties te garanderen voor geannuleerde vakanties

Slaapgebrek maakt het lichaam kwetsbaar voor infecties