in ,

Het Turkse toerisme zal weer opbloeien na coronacrisis

Kownatzki benadrukt dat naast de beroemde Turkse gastvrijheid en vriendelijkheid, mag Turkije ook trots zijn op het aanbieden van een breed scala aan opties en een sterke en diverse toeristenindustrie en professionele infrastructuur.

Met de versoepeling van COVID-19 gerelateerde reisbeperkingen was SunExpress de eerste luchtvaartmaatschappij die zowel haar binnenlandse als internationale vluchten vanuit de Turkse Egeïsche provincie Izmir en de mediterrane badplaats Antalya herstartte, plus internationale vluchten vanuit de hoofdstad Ankara.

Kownatzki benadrukte dat het aantal passagiers hoger was dan verwacht, aangezien er een aanzienlijke stijging is geweest sinds de herstart van zowel nationale als internationale vluchten, “Het lijkt erop dat onze passagiers het vliegen net zo hebben gemist als wij.” zei hij en onderstreepte dat de terugkeer naar de gebruikelijke vluchten op internationale vluchten afhangt van de wederzijdse opheffing van reisverbod of waarschuwingen door landen.

“Nu de verboden worden opgeheven, zullen we doorgaan met het toevoegen van nieuwe bestemmingen en het verhogen van de vluchtfrequentie.” aldus Kownatzki.

Kownatzki raakte de maatregelen aan die wereldwijd zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, en zei in veel landen dat bureaucraten decreten oplegden die niet door de industrie konden worden uitgevoerd.

“Maar in Turkije communiceerden politici transparant over hun doelen en werkten ze samen met experts uit de industrie om maatregelen te implementeren voor ons wederzijdse doel om wereldwijd toonaangevende hygiënische normen voor vliegreizen te bieden.” legde hij uit.

Aangezien het economisch herstel van Europa waarschijnlijk enige tijd zal vergen, zei Kownatzki, “Landen die veilige en hygiënische reizen aanbieden met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, zullen als winnaars verrijzen van deze crisis en Turkije zal ongetwijfeld één van deze winnaars zijn.”

Aangezien SunExpress met de grootste Europese touroperators werkt, zegt Kowatzki dat hij zeer positieve signalen heeft opgepakt, vooral bij operators die zijn gespecialiseerd in vakanties naar Turkije, “Onze Europese klanten genieten echt van het klimaat en de riviera van Turkije, en zodra de verboden en reiswaarschuwingen zijn verdwenen, zal de vraag toenemen.” voorspelt hij.

©NieuwsOn
Foto : AA (Anadolu Agency)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

NS moet 1,4 miljard bezuinigen : Er verdwijnen 2300 banen

Beloofde loonsverhoging van 1 juli gaat niet door