in ,

Het Turkse bedrijf Havelsan ontwikkelt veilige berichten-app

De nieuwe berichten-app maakt voor het eerst ter wereld, gebruik van Whitebox Cryptography.

Een Turkse defensiebedrijf, Havelsan, ontwikkelde een inheemse en veilige berichtensoftware, genaamd, Ileti.

Ileti, ontworpen voor bedrijfscommunicatie, is de eerste applicatie die is ontwikkeld met Whitebox Cryptography (WBC), schrijft Havelsan op zijn Twitter-account, zondag.

“Met de WBC Library beschermt ileti persoonlijke sleutels in software en voorkomt het dat ze worden vastgelegd”, aldus de Havelsan website.

“Met deze functie is ileti een stap voor op andere instant messaging-applicaties op het gebied van beveiliging.”

“De applicatie zorgt voor informatiebeveiliging in bedrijfscommunicatie en beschermt gegevens tegen inbraken van derden”, wordt er toegevoegd.

Onderlinge instant messing, veilige spraak- en video-oproepen, media en locatie delen, en on-premise installatie zijn beschikbaar op ileti.

Nadat de populaire berichten-app, WhatsApp, veel gebruikers dwong in te stemmen met nieuwe privacyregels, zijn een groot aantal mensen op zoek gegaan naar alternatieven voor hun smartphone.

Tienduizenden posts op sociale media werden gedeeld in Turkije en gebruikers bleken te zijn overgestapt op lokale instant messaging-applicaties, zoals BiP en Dedi.

De veranderingen in WhatsApp omvatten onder meer het delen van persoonlijke gegevens met Facebook-bedrijven en de app kon alleen worden gebruikt als de voorwaarden werden geaccepteerd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Cafés, bars en winkelstraten vrezen verlenging van lockdown

Nederland is kampioen kinderen uit huis plaatsen!