in ,

Het ondersteuningspakket wordt uitgebreid met € 3,7 miljard

Het kabinet heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om bedrijven te helpen die worden geconfronteerd met de economische gevolgen van de coronapandemie en stelt plannen uit om een deel van de steunmaatregelen volgend jaar af te bouwen.

In totaal trekt het kabinet nog eens 3,7 euro miljard uit voor nieuwe maatregelen, die lopen tot eind maart. Dit komt bovenop de 34 miljard euro die al is toegewezen aan het helpen van bedrijven sinds het begin van de uitbraak afgelopen maart.

Een deel hiervan zal gericht zijn op de zwaarst getroffen sectoren, zoals de reisbranche, horeca en evenementenorganisaties, vertelde minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken woensdagochtend tijdens een persconferentie.

“Het is een puzzel en je moet goed kijken naar wat zowel het beste is voor bedrijven als voor de rekening die uiteindelijk betaald moet worden”, aldus minister van Financiën, Wouter Hoekstra.

“We zijn ervan overtuigd dat we de sectoren moeten helpen die dit niet hebben aan zien komen, zoals de horeca”, zei hij. “Maar we gaan ons ook richten op omscholing en het vinden van nieuw werk, omdat sommige sectoren tot ver in de toekomst in problemen zullen komen.”

Daarnaast richt de regering een nieuw fonds van 130 miljoen euro op om werknemers en zelfstandigen te helpen die geen hulp kunnen aanvragen in het kader van één van de andere regelingen. Het fonds, bekend als de Tonk, wordt beheerd door lokale autoriteiten.

De regering heeft ook afgesproken dat er geen belasting over de toegevoegde waarde komt op de coronavaccins.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Werkgevers steunen D66-wetsvoorstel om EU-lidmaatschap in grondwet te verankeren

Politie arresteert zeven mannen in verband met gewapende overvallen