in

Het kabinet vraagt om zomervakanties zoveel mogelijk uit te stellen

De zomer komt eraan en we zitten allemaal met de vraag, ‘kunnen we wel nog op vakantie dit jaar?’ Premier Mark Rutte zei gisterenavond tijdens een persconferentie dat iedereen “die na de schoolvakantie, bijvoorbeeld in september, op vakantie kan in Nederland moet dat vooral doen.” maar verder wordt iedereen verzocht om de vakanties zoveel mogelijk uit te stellen.

De premier hoopt op deze manier een enorme vakantiedrukte te vermijden. Het is ook nog steeds onduidelijk of we de komende zomer überhaupt mogen reizen naar landen in Zuid-Europa of andere vakantiebestemmingen. Rutte hoopt volgende week hier meer duidelijkheid in te brengen en benadrukt dat we ook wanneer we wel mogen reizen naar het buitenland toch anderhalf meter afstand blijven houden en dat dezelfde gedragsregels ook in het buitenland blijven gelden.

Veel landen zoals Spanje en Frankrijk hebben al aangekondigd dat ze toeristen zullen ontvangen in de zomer maar er zijn nog veel onduidelijkheden over wanneer en onder welke voorwaarden dit kan gebeuren, “Het is echt complex. Je ziet dat in heel Europa landen worstelen met die vraag.”

Ondanks alle vragen en dat we nog een week moeten wachten op, hopelijk, meer duidelijkheid, lijkt de ANVR toch erg tevreden met de uitspraak van de premier, “We komen eraan! Dit hadden we 4 weken geleden niet gedacht. Laten we wel snel besluiten. De reissector is er, net als vakantiegangers, wel aan toe.” zo schrijft Frank Oostdam, directeur van de koepelorganisatie van reisondernemers op zijn Twitter.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vouchers voldoen niet aan overeengekomen richtlijnen

Temperaturen tot 28 graden