in

Het kabinet overweegt om alle winkels te sluiten

Afgelopen weekend was Nederland even vergeten dat we met een gevaarlijk, gezondheidsepidemie zitten en dat er dagelijks honderden besmettingen bijkomen in ons land en nog eens tientallen doden door het coronavirus. Het zonnetje scheen, dus gingen we met groepen van meer dan tien man de bossen en stranden op en negeerden we alle maatregelen die ons nadrukkelijk is geadviseerd door deskundigen en het kabinet. En natuurlijk heeft dat gevolgen.

Politie, stadswacht en de oplettende burgen op social media merkt dat het advies om anderhalve meter afstand van elkaar te houden massaal wordt genegeerd. Op Facebook, Twitter en Instagram zien we allemaal foto’s en korte filmpjes van mensen die buiten genieten van de zon, terwijl er een groot kans bestaat dat ze niet alleen maar zelf geïnfecteerd kunnen raken met het coronavirus, maar ook een gevaar vormen voor andere mensen. Het kabinet besloot gisteren daarom de oproep om afstand te bewaren met een NL Alert kracht bij te zetten.

Het NL Alert had wel wat effect, maar niet genoeg. Het lijkt erop dat mensen nog steeds de maatregelen negeren en dat is ook waarom het kabinet overweegt om alle niet-essentiële winkels te sluiten. Dit is volgens de Telegraaf bevestigd door bronnen bij het kabinet.

De Ministeriële Commissie Crisisbeheersing zal maandag bespreken wat de gevolgen kunnen zijn van dat slotoffensief is. Het kabinet heeft wel de indruk dat mensen beter hebben geluisterd naar de oproep van de autoriteiten afgelopen zondag. Een NL Alert heeft misschien wel wat effect gehad, maar het was nog steeds niet voldoende en mocht het resultaat van de herhaalde oproep nog steeds teleurstellen, “liggen verdergaande maatregelen in het verschiet”, aldus een ingewijde aan de Telegraaf.

Verdergaande maatregelen zijn onder andere het sluiten van ‘niet-essentiële’ winkels, zoals kleding- en meubelzaken. Om zover te gaan zoals een straatverbod, zoals in Frankrijk of Italië, waar je met toestemming. één maal per dag of week boodschappen mag doen, is volgens deze bronnen nog niet aan orde in Nederland.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tunahan Kuzu stopt als DENK-partijleider

Bescherm uw mentale gezondheid tijdens quarantaine