in ,

Het Kabinet onder vuur vanwege ‘corona nederlaag’

Maar er is nog geen besluit genomen over de nieuwe maatregelen. De premier laat, tijdens het debat van dinsdag over de coronamaatregelen, weten dat er gesprekken gaande zijn met lokale functionarissen.

Vorige week kregen zes veiligheidsregio’s, waaronder de regio’s Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, speciale maatregelen, waaronder eerdere sluitingstijden van cafés en bars, na een golf van positieve tests. In verschillende andere regio’s ligt het aantal positieve tests per 100 duizend inwoners, boven de belangrijkste indicator van zeven, wat één van de belangrijkste signalen zijn voor de overheid om in actie te komen.

Het aantal positieve tests in Nederland, sinds het begin van de pandemie, zal woensdag of donderdag waarschijnlijk boven de 200 duizend uitkomen, en de regering wordt zwaar onder vuur genomen door parlementsleden in het hele politieke spectrum, omdat ze niet genoeg hebben gedaan om het virus onder controle te houden.

Parlementsleden zijn vooral boos over het niet garanderen van voldoende testcapaciteit en het besluit van een meerderheid van lokale gezondheidsraden, om het opsporen van gedetailleerde contacten stop te zetten. Volgens directeur van de gezondheidsraad, Sjaak de Gouw, kunnen zo’n 10 duizend mensen per dag geen afspraak maken voor een coronavirus-test.

“Er had inmiddels voldoende testcapaciteit moeten zijn.” aldus parlementslid, Pieter Heerma, terwijl ChristenUnie pleitte voor een “eerlijk verhaal” en geen “stoer taalgebruik”.

“De strategie van testen, traceren en isoleren valt uit elkaar.” aldus ChristenUnie parlementslid, Carla Dik-Faber, tegen de premier.

D66 fractievoorzitter, Rob Jetten zei dat mensen uit het oog verliezen wat de regering eigenlijk probeert te bereiken, “Mensen zullen zich aan de regels houden als de overheid goed is georganiseerd.” aldus Jetten, “Misschien zou de regering een nieuwe routekaart moeten opstellen, zoals bij het begin van de pandemie, zodat mensen weten wat er in elke regio gebeurt als er meer maatregelen nodig zijn.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Saudi-Arabië heft verbod op het uitvoeren van Umrah geleidelijk op

Parijs in shock na valse bommelding