in

Het Kabinet onder druk : Komt er ook positief nieuws vanavond?

Premier Mark Rutte maakt zich klaar voor een nieuwe corona-persconferentie vanavond, om de laatste stappen in de strijd tegen het coronavirus bekend te maken, en de druk op hem om een positief bericht te delen blijft groeien.

Zowel minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, als minister van Justitie, Ferd Grapperhaus, zeiden maandag dat “de manoeuvreerruimte beperkt is”, maar begrepen dat mensen op zoek zijn naar verandering. Nu het vaccinatieprogramma op gang komt en snelle tests worden uitgerold, “staat er een nieuwe fase voor de boeg”, zegt De Jonge.

Bronnen in Den Haag hebben al enkele plannen uitgelekt. De avondklok loopt nog drie weken door, terwijl ‘contactberoepen’, zoals kappers, kunnen heropenen en middelbare scholen mogen beginnen met meer fysieke lessen.

Ook in de kaarten is het concept ‘winkelen op afspraak’, en mogelijk meer mogelijkheden voor tieners om deel te nemen aan sport.

Volgens het AD zegt zullen ministers dinsdagavond opnieuw een sombere boodschap overbrengen. “Het is genoeg om depressief van te worden, als je dat nog niet was”, schrijft de krant.

En volgens omroep NOS zal de premier waarschijnlijk benadrukken dat de regels voor sociale afstandsverdeling maar licht kunnen worden versoepeld, zolang de avondklok blijft gelden.

De Leidse epidemioloog Frits Rosendaal vertelde het AD echter dat een positievere boodschap nu op zijn plaats zou zijn. “Rutte is altijd zo optimistisch, maar niet in zijn persconferenties”, aldus Rosendaal.

“En toch is er reden voor optimisme. Het vaccinatieprogramma komt op gang en in Israël, dat voorop loopt, daalt het sterftecijfer sterk. Ook de lente is in ons voordeel”, zegt hij.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Huizenprijzen stijgen met 9,3% in januari : Hoogste stijging in twee jaar

Thierry Baudet noemt de Neurenberg processen illegitiem