Flower
Het coronavirus heeft vertrouwen in de politiek en politici vergroot

Het coronavirus heeft vertrouwen in de politiek en politici vergroot

De coronacrisis heeft geleid tot een sterke stijging van het vertrouwen in de politiek en politici, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Ipsos.

Hoofd van Wereld Gezondheidsorganisatie zegt dat het coronavirus ‘controleerbaar’ is
Is Corendon weggepest door het Nederlandse Kabinet?
Schiphol schrapt banen na verlies van 246 miljoen euro

Bijna twee derde van de Nederlanders heeft vertrouwen in premier Mark Rutte, een verdubbeling ten opzichte van het totaal voor de parlementsverkiezingen van 2017. Bijna zes op de tien mensen vinden Rutte de ideale premier, en dat geldt ook voor de helft van PvdA en GroenLinks stemmers.

Minister van Financiën, Wopke Hoekstra, krijgt echter de hoogste score van de kiezers, met een 6,7 op 10, vergeleken met Rutte’s 6,2. Minister van Justitie, Ferd Grapperhaus, die onlangs de krantenkoppen haalde voor het overtreden van richtlijnen voor sociale afstanden tijdens een bruiloft, stond onderaan de lijst met een score van slechts 4,3.

Ondanks de positieve score voor het kabinet, zegt zo’n 40 procent van de bevolking bezorgd te zijn over de toename van de staatsschuld om coronamaatregelen te betalen, en een derde denkt dat de strategie van de regering de economie zal schaden.

En terwijl iets meer dan 25 procent vindt dat de coronamaatregelen moeten worden versoepeld, is ongeveer 50 procent van mening, dat ze beter moeten worden gehandhaafd.

Op de lange termijn zijn de mensen ook somberder geworden over de economie, en voor het eerst in vier jaar zijn pessimisten in de meerderheid, “30 procent zegt de financiële impact van de crisis al te voelen.” aldus Ipsos.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0