in

Het Coronavirus eist zijn tol van gezondheidswerkers in Europa

Terwijl het dodental van het coronavirus in Europa de grens van 80 duizend overschrijdt, zijn de meeste slachtoffers de gezondheidswerkers die in de frontlinie strijden tegen het virus.

Aan de ene kant proberen ze levens te redden, aan de andere kant zijn ze voorzichtig om het virus niet mee naar huis te nemen, maar cijfers tonen dat de meeste COVID-19 slachtoffers in de gezondheidszorg werken.

Italië, het zwaarst getroffen land van Europa, heeft volgens de Nationale Federatie van Medische Orden 120 artsen en paramedici verloren aan het virus. Meer dan tienduizend gezondheidswerkers zijn besmet, dat is 10 procent van het totaal in het land.

In Spanje hebben volgens het ministerie van Volksgezondheid zo’n 25 duizend gezondheidswerkers het virus opgelopen. Bovendien zijn volgens het Official Medical College van Madrid 23 artsen gestorven aan gevolgen van het coronavirus. Het cijfer kan oplopen tot 28 op basis van gegevens die zijn samengesteld door Cadena Ser-radio.

In Frankrijk zijn naar verluidt vijf artsen overleden.

De nationale gezondheidsdienst van het Verenigd Koninkrijk heeft gezegd dat 27 artsen en verpleegsters zijn overleden aan gevolgen van het virus. Lokale media melden echter een totaal van 50 dodelijke slachtoffers onder gezondheidswerkers.

De Britse regering staat onder druk om de inspanningen voor het testen van gezondheidswerkers te versnellen en hen de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen te bieden, aangezien het aantal slachtoffers waarschijnlijk alleen maar zal stijgen.

Carl Heneghan van het Center for Evidence-Based Medicine van Oxford University vertelde de Britse nieuwszender BBC dat hij gelooft dat nu een derde van alle coronavirusinfecties in het Verenigd Koninkrijk bestaat uit gezondheidswerkers.

In Duitsland zijn tenminste 6.395 zorgverleners besmet met het coronavirus. Van hen zijn er acht overleden, volgens het ziektebestrijdingsbureau van het land, Robert Koch Institute.

In België is een 30-jarige verpleeghuismedewerker bekend als het enige coronavirus-slachtoffer.

Ook Rusland heeft de dood van een arts gemeld, met 217 gevallen bevestigd door artsen en gezondheidswerkers. In Servië zijn vijf gezondheidswerkers gestorven aan het virus, terwijl 593 positief zijn getest, aldus Darija Kisic-Tepavcevic, adjunct-directeur van het Instituut voor Volksgezondheid van Servië. Deze cijfers omvatten tien procent van alle coronavirus besmettingen in Servië.

Sinds het in december in China verscheen, heeft het virus zich naar minstens 185 landen en regio’s verspreid, volgens cijfers die zijn opgesteld door de in de Verenigde Staten gevestigde Johns Hopkins University.

Wereldwijd zijn meer dan 2,16 miljoen gevallen van COVID-19 bevestigd, met meer dan 146 duizend doden en meer dan 550 duizend genezen van het virus.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederland gaat geen mondmaskers adviseren

Mark Rutte roept moslims op om thuis te blijven tijdens de Ramadan