in

Het aantal nieuwe coronagevallen stagneert, maar er is een stijging onder tieners

Er zijn 3979 nieuwe coronagevallen geregistreerd in de 24 uur tot dinsdagochtend, dat is een daling van 1228 op het totaal van maandag.

Hoewel het percentage positieve tests daalde van 13,8 procent naar 12 procent, doordat er meer mensen werden getest, zien we volgens het RIVM niet een groot verschil in het totaalaantal nieuwe besmettingen.

De wekelijkse daling is de vierde op een rij, maar ambtenaren hebben gewaarschuwd dat er nog te veel positieve gevallen zijn om de regelgeving voor de kerstvakantie te versoepelen.

In de afgelopen week werden 1291 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een daling van ongeveer 200 ten opzichte van de week ervoor. Ook zijn er minder mensen opgenomen op de intensive care. Er is ook een daling in het aantal doden aan gevolgen van het coronavirus. In totaal stierven vorige week 422 mensen aan het coronavirus, vergeleken met 479 in de voorgaande periode van zeven dagen.

Het OMT wilt zich richten op het verlengen van de Kerstvakantie voor scholen om de verspreiding van het virus onder leerlingen te stoppen. De nieuwe cijfers van het RIVM laten een stijging zien van het aantal besmettingen onder 13- tot 17-jarigen en een daling bij alle andere leeftijdsgroepen.

Premier Mark Rutte zei eerder deze maand dat hij tegen 8 december een update zal geven over Kerst, maar waarschuwde afgelopen weekend dat het besmettingspercentage nog flink moet dalen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Acht jongeren van 14-16 jaar aangehouden voor pedofielenjacht

Virus veroorzaakt bijna 160 miljard dollar aan verlies in luchtvaartsector