Herbruikbare beker? Dan 25 cent korting op stationskoffie en -thee

Herbruikbare beker? Dan 25 cent korting op stationskoffie en -thee

Treinreizigers krijgen vanaf vandaag korting op koffie, thee en warme choco als ze een eigen herbruikbare beker meenemen. Zo hoopt de NS het aantal wegwerpbekers flink terug te drinken.

Temperatuur stijgt weer naar 20 graden in het weekend
Universiteit van Amsterdam weigert student vanwege Turkse operatie in Syrië
Aysel Erbudak : “Was me dit overkomen als ik blond haar en blauwe ogen had gehad?”

De korting bedraagt 25 cent per warme drank en geldt bij 200 stationswinkels. Daaronder de AH to Go, pastazaak Julia’s en Railcatering.

Op de stationswinkels worden jaarlijks liefst 30 miljoen warme dranken besteld, met veel afval tot gevolg. Vandaar dat de spoorwegen milieubewust gedrag willen stimuleren, zegt Anita Wetterhahn-Reijnen, directeur Retail NS Stations. ,,Door het meebrengen van je eigen beker verminder je niet alleen afval, je voorkomt ook zwerfafval. Denk aan rondslingerende wegwerpbekers of losse plastic deksels op straat.”

Wetterhahn hoopt dat meer stationswinkels zich aansluiten bij het ‘Breng je eigen beker’ initiatief. Sommige doen dat overigens al enige tijd. Eerder starten onder meer de Kiosken, Starbucks en StationsHuiskamer met het geven van korting aan reizigers met hervulbare bekers.

Gratis water
Het is niet het eerste duurzame initiatief van NS. Afgelopen week maakte het spoorbedrijf nog bekend gratis waterpunten aan te gaan leggen op 200 stations. De spoorwegen zeggen ook te onderzoeken of de huidige wegwerpbekers te recyclen zijn tot bijvoorbeeld wc-papier.

AD

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0