in ,

Helft van bedrijven heeft gebruik gemaakt van corona-ondersteuning

Bijna de helft van alle bedrijven had overheidssteun tijdens de coronapandemie vorig jaar, meldt het CBS.

Uit de cijfers blijkt dat 48 procent van de bedrijven met minstens twee werknemers gebruik heeft gemaakt van een pakket om het bedrijf draaiende te houden. Ongeveer één op de vier gebruikte overheidssteun om salarissen te betalen (28 procent), terwijl velen hulp gebruikten voor vaste kosten (24 procent), of hun belastingbetalingen uitstelden (22 procent). In totaal werden bijna 198 duizend gedekt door de staatskas.

De overgrote meerderheid van de hotels, restaurants en cafés kreeg hulp van de overheid, waarbij 85 procent de maatregelen gebruikte om vaste kosten te betalen, en 60 procent om salarissen te betalen. Andere dienstverlenende bedrijven en cultuur-, sport- en recreatiebedrijven hebben ook veel steun ontvangen.

Voor bedrijven met slechts één werknemer, die driekwart van de bedrijven in Nederland uitmaken, was er echter minder hulp. Een kwart van deze bedrijven maakte gebruik van de drie steunmaatregelen. Er zijn momenteel geen cijfers over de opname van een verdere boost voor freelancers.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Digitalisering bij banken neemt toe : Volksbank schrapt tot 400 banen

Huisartsen beginnen met vaccineren