Harde uitspraken over Turkije van Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok

Harde uitspraken over Turkije van Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok

Hoofd van Europese Commissie bedankt Turkse president voor steun
Sportscholen woedend op besluit van het kabinet
Boeren willen Schiphol bezetten

De EU (Europese Unie) Ministers van Buitenlandse Zaken zijn bijelkaar gekomen voor een vergadering in Brussel. Een van de onderwerpen die tijdens de vergadering is besproken is de overeenkomst tussen Turkije en Libië.

De Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok bekritiseerde de overeenkomst tussen de twee landen en liet weten dat ze acheter Griekenland staan in deze kwestie, “Internationale wetten moeten worden toegepast.”

Ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, hoge vertegenwoordigers van de EU voor buitenlandse betrekkingen en veiligheidsbeleid en vice-voorzitter van de Europese Commissie (EDEO) Josep Borrell kwamen bij elkaar in Brussel onder de leiding van Fontelles.

Fontelles, die voor het eerst de leiding heeft genomen van de bijeenkomst van de Raad Buitenlandse Zaken van de EU, heeft gezegd dat de overeenkomst tussen Turkije en Libië niet buiten het wet valt, maar er is een onderzoek gaande voor meer duidelijkheid.

Minister van Blok is het niet eens met Fontelles en is van mening dat de overeenkomst tussen de twee landen niet legaal is, “Nederland is altijd een voorstander geweest van internationaal recht. Wij staan achter Griekenland in deze kwestie. Internationale wetten moeten worden toegepast.”

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0