in

Halsema : Vondelpark sluiten als het te druk wordt

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, onderneemt stappen om een herhaling van het geïmproviseerde feest van woensdag in het Vondelpark te voorkomen, waar de politie moest worden opgeroepen om de openbare veiligheid te handhaven.

De zij-ingangen van het park worden gesloten om het park moeilijker toegankelijk te maken, en zal er extra toezicht worden gehouden op het aantal mensen in het park, om ervoor te zorgen dat de evenementen op woensdag en zondag niet worden herhaald.

Als dat de drukte niet onderdrukt, “wordt het park gesloten”, aldus Halsema, na overleg met politie en OM.

Twee mensen werden woensdag gearresteerd toen de politie in de schemering het park binnenkwam om het park te ontruimen. Duizenden jongeren hadden zich in het park verzameld om het meeste uit de lentezon te halen door eten, drinken en muziek mee te nemen.

Tegen 19.30 uur waren de meesten verdwenen en hadden ze een zee van afval achtergelaten.

“Sluiting is het laatste redmiddel”, zei Halsema. “De maatregel blijft voor onbepaalde tijd van kracht.”

Soortgelijke problemen deden zich voor in Tilburg, waar de politie werd opgeroepen om het Spoorpark te sluiten nadat honderden jongeren zich hadden verzameld. Ambtenaren beslissen nu of er verdere actie nodig is.

Ook in Utrecht zat het Lepeleburgpark vol met mensen buiten in de zon.

Halsema had eerder op woensdag de regering opgeroepen om caféterrassen te laten heropenen als maatregel om de openbare ruimte te helpen reguleren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer groene stroom in Nederland dankzij wind, zon en biomassa

Luchtvaartmaatschappijen : Digitale pas voor reizen zonder quarantaine