in

Halsema doet dringend oproep voor mondmaskers in winkels, horeca en openbare ruimtes

Premier Mark Rutte heeft tijdens de persconferentie gisterenavond, supermarkten in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gevraagd om mondmaskers te verplichten in alle winkels, maar burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, vond dat niet voldoende en deed later op de avond een dringende oproep voor het dragen van maskers in alle openbare ruimtes.

Halsema, die zegt namens Rotterdam, Den Haag en Eindhoven te spreken, zei dat de aanbeveling om maskers te dragen zou gelden in cafés, restaurants, musea, bibliotheken en alle overheidsgebouwen, “Gezichtsmaskers kunnen echter niet bij wet worden opgelegd en de aanbeveling blijft adviserend.”

Haagse burgemeester, Jan van Zanen, zei later dat het gebruik van maskers weliswaar adviserend is ‘maar er is weinig dat optioneel is’, aldus de burgemeester, “Als het ons niet lukt om onze positie binnen drie weken te verbeteren, worden de maatregelen zwaarder.”

Ook Eindhovense burgemeester, John Jorritsma zei in een reactie dat hij het handig vindt om mondmaskers te dragen op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals supermarkten, doe-het-zelfzaken en tuincentra. “Dit is niet om medische redenen, maar vanwege het signaal dat het afgeeft.” zegt Jorritsma.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vertelde het AD dat hij op meer plaatsen mondmaskers wilt zien, dan alleen supermarkten en in het openbaar vervoer. “Dit zou een aanbeveling moeten zijn voor iedereen en op alle plaatsen waar veel mensen elkaar ontmoeten. Denk aan musea en gemeentekantoren.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Golf van faillissementen staat voor de deur voor Nederlandse bedrijven

Kabinet overweegt avondklok als besmettingen blijven stijgen