in

‘Hackers VS klaar om Russische cyberaanval bij verkiezingen te pareren’

De hackers zijn het Russische elektriciteitsnet, telecommunicatienetwerken en het commandosysteem van het Kremlin binnengedrongen. Dat meldt NBC News op basis van een hoge medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst en topgeheime stukken die zijn ingezien door de nieuwszender.

Eerder stelde NBC al dat de Amerikaanse CIA voorbereidingen ging treffen om een cyberaanval op Rusland uit te voeren. Het was een reactie op recente hacks waarmee de Russen volgens het Witte Huis de verkiezingen probeerden te verstoren.

Amerikaanse functionarissen vermoeden al enige tijd dat onder meer Rusland en China bezig zijn met het voorbereiden van cyberaanvallen die mogelijk de elektriciteit of het internet kunnen doen platleggen in grote steden. Uit de geheime documenten zou blijken dat de VS hetzelfde heeft gedaan in Rusland.

De Amerikaanse ‘cyber-wapens’ zullen alleen worden ingezet in het geval dat de VS op een “significante manier” wordt aangevallen.

Valse informatie
Amerikaanse veiligheidsdiensten uiten al langer hun bezorgdheid over het feit dat Rusland zijn capaciteiten zal gebruiken om de verkiezingen op 8 november te verstoren.

De verwachting zou niet zijn dat de Russen kritische delen van de infrastructuur zullen aanvallen. De “cyber-ellende” zal vermoedelijk bestaan uit het verspreiden van valse documenten en het in het leven roepen van sociale media-accounts die ontworpen zijn om valse informatie te brengen.

Het Amerikaanse leger liet eerder al weten in bezit te zijn van ‘s werelds meest geavanceerde cyber-mogelijkheden. Details over dit ‘cyber-arsenaal’ zijn nooit bekendgemaakt.

Bron: Nu.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Facebook wil meer spelletjes toevoegen aan Messenger’

Duits OM onderzoekt Mark Zuckerberg om haatberichten Facebook