in

Grote Turkse vlag zorgt voor verbazing onder de bewoners

Bewoners van de Lemkensstraat in Rotterdam-Overschie waren verbaasd over een Turkse vlag die bijna twee dagen over hun heeft gehangen. Sommige waren zelfs zo in de war van het uitzicht dat ze de politie hebben gebeld.

“We keken raar op toen we maandag de vlag zagen hangen”, zegt een buurtbewoner. “Ik heb de politie gebeld. Ik was niet de eerste beller. Maar de politie kon mij niet helpen.”

De politie kon de bewoners misschien niet helpen maar een telefoontje aan de gemeente Rotterdam heeft wel iets kunnen opleveren. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat je een vergunning moet aanvragen voor het ophangen van een vlag of een spandoek over het weg, “De vlag of het spandoek mag het verkeer niet hinderen, en zover wij kunnen nagaan is er geen vergunning aangevraagd. Achteraf handhaven doen we niet.”

De vlag is namelijk alweer naar beneden gehaald, en het is alsof de 5 x 3 meter vlag er nooit heeft gehangen. De bewoners denken dat de eigenaar het weer heeft weggehaald en dat het misschien was opgehangen naar aanleiding van een bruiloft, “”Althans, toen we thuiskwamen hing de vlag er niet meer”, zegt een andere buurtbewoner. “Het was een bijzondere Kerstmis in onze straat.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Juwelier Maastricht: buitenlandse bende stal 150 horloges

Gevangene ontsnapt uit gevangenis in Rotterdam