in

Grote hinder: spoorwerkzaamheden rond Naarden-Bussum van start

ProRail werkt de komende drie weken aan het spoor rond Naarden-Bussum. Daardoor is er weinig tot geen treinverkeer mogelijk tot en met zondag 25 augustus.

Tussen Naarden-Bussum en Weesp rijden helemaal geen treinen, wat effect heeft op de verbindingen naar Amersfoort, Lelystad, Utrecht, Amsterdam en Schiphol. Ook in die regio moeten reizigers er rekening mee houden dat er geen of minder treinen rijden.

De NS zet extra bussen in. De extra reistijd bedraagt een kwartier tot drie kwartier. Geadviseerd wordt om voor vertrek de reisplanner op de NS-site te raadplegen.

Sneller en stabieler
ProRail zegt dat het de grootste werkzaamheden van het jaar zijn. Zo worden er sporen en wissels weggehaald, waardoor er minder kans is op storingen en treinen sneller kunnen rijden. Ook komt er een nieuw beveiligingssysteem.

De spoorbeheerder voert dat soort werkzaamheden de laatste tijd vaker uit om het spoornet toekomstbestendig te maken en om de toename van het aantal reizigers aan te kunnen. Hetzelfde staat de komende jaren gepland voor andere locaties als Amsterdam Centraal.

Bron : NOS

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Europa massaal op vakantie, zwarte zaterdag op de snelwegen

Komende dagen veel vallende sterren, maar ze zijn lastig te zien