in

Grote controle van pakketbezorgers, 150 agenten ingezet

De politie is in Breda en omgeving bezig met een grote controle van pakketbezorgers. Op verschillende plekken in de stad worden busjes van bezorgers aan de kant gezet en helemaal doorgelicht. 150 agenten en andere opsporingsdiensten voeren de controles uit. Ook personenauto’s waar iets mis mee is of die geregistreerd staan, worden aan de kant gezet.

Een van de plekken waar een grote controle bezig is, is op de parkeerplaats bij het NAC-stadion. Tot nu toe zijn er vooral mensen gepakt met een openstaande belastingschuld. Eén man zat met drank op achter het stuur.

Voor de politie vormen pakketbezorgers een blinde vlek. “We houden deze actie om daar beter zicht op te krijgen. We willen de thermometer er eens insteken want er is weinig beeld van wat gebeurt er in de branche”, zegt woordvoerder Willem-Jan Uytdehage van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant.

Webwinkels met drugs
Pakketbezorgers zijn een bekend verschijnsel geworden in de straten. Dat komt omdat we steeds meer online shoppen. Volgens het CBS telt Nederland tienduizenden webwinkels. Er zijn ook illegale winkels van drugsdealers die hun bestelling via het darkweb of Whatsapp ontvangen. Zo kun je xtc-pillen of ghb bestellen en dat krijg je dan netjes thuisgestuurd in een anoniem postpakketje.

Begin dit jaar werd er nog zo’n drugswinkel opgerold in Werkendam. Die winkels komen soms wel in beeld bij politieonderzoeken maar de pakketbezorging blijft onder de radar.

Mobiel banditisme
De opzet van de controle in Breda is hetzelfde als met mobiel banditisme. Het kenteken van de wagen wordt gescand. Een motoragent onderschept het busje en dan rijden ze naar een controleterrein waar alle diensten staan. Politie, belastingdienst, rijksdienst voor het wegverkeer bekijken de wagen, de bestuurder en de lading.

Bron : Omroep Brabant

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

3D-techniek bij operaties in MMC in Eindhoven

Files kosten 1,3 miljard euro: dit zijn de duurste trajecten