in ,

Grootste pensioenfondsen hoeven niet te bezuinigen op uitbetalingen

De twee grootste Nederlandse pensioenfondsen, het ambtelijk ABP en het zorgfonds PFZW, hoeven de pensioenuitkeringen dit jaar niet te verlagen.

Beide fondsen hadden eind 2020 een dekkingsgraad van iets meer dan de sleutel 90 procent, wat betekent dat ze volgens de huidige regels niet hoeven te bezuinigen op betalingen. Samen dekken de twee fondsen ongeveer zes miljoen mensen, zowel werkenden als gepensioneerden.

De grote fondsen voor engineering en constructiecentra zullen waarschijnlijk ook behoeden voor bezuinigingen, meldde het Financieele Dagblad dinsdag. Werknemers in verschillende andere sectoren, waaronder de schoonmaak- en voedingsindustrie, kunnen echter nog steeds met lagere pensioenen eindigen, en de reisindustrie krijgt zeker te maken met bezuinigingen, schrijft het FD.

De overheid heeft het bedrag dat pensioenfondsen in reserve moeten houden teruggebracht tot 90 procent, in afwachting van de invoering van een nieuw pensioenstelsel dat meer afhankelijk is van marktfluctuaties.

Ze zullen echter vanaf 2026 de dekking van 100 procent moeten herstellen.

Pensioenfondsen hebben sinds de laatste bankencrisis moeite om hun verplichtingen volledig te dekken, omdat aanhoudend lage rentetarieven het moeilijk hebben gemaakt om een rendement op hun investeringen te verzekeren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederland had veel eerder kunnen beginnen met vaccinaties

Onderzoek : Bijna helft van Nederlanders positief over coronavaccin