in

Grootste islamitische begraafplaats komt in Drentse Zuidlaren

Voorzitter van Stichting BIBIN (Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen in Nederland), Hamed Amrino heeft in een persverklaring laten weten dat de crowdfunding voor de grootste islamitische begraafplaats van West-Europa, in het Drentse Zuidlaren, die plek zal hebben voor 1700 mensen, nou helemaal rond is.

“Naast de steeds groeiende behoefte in de moslimgemeenschap om in Nederland begraven te worden, is er nu sprake van een noodzakelijke en gedwongen situatie om de realisatie van een islamitische begraafplaats meer dan voorheen onder de aandacht te brengen.” aldus BIBIN, die ook schrijft dat de laatste zetje is gegeven ‘dankzij’ de coronacrisis, “Corona heeft Nederlandse moslims aan het denken gezet.”

Het duurt nog wel even totdat de nieuwe begraafplaats in Zuidlaren er is, maar het stuk grond kan nou gekocht worden. De stichting moest vóór 1 juli 410 duizend Euro bij elkaar verzamelen voor de aankoop. De donaties komen uitsluitend van Nederlandse moslims. Voorzitter en initiatiefnemer, Hamed Amrino laat weten dat donaties uit het buitenland niet werden geaccepteerd.

Wim van Midwoud, woordvoerder voor Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) zegt dat islamitisch begraven, momenteel aan een groei zit. BIBIN is niet de enige partij die oriénterende plannen hebben voor zelfstandige moslimbegraafplaatsen. Zo zijn er nog drie andere partijen bezig met soortgelijke ambities.

Ook hebben ongeveer zestig algemene begraafplaatsen in Nederland, een apart deel voor moslims, “Dit is een verdrievoudiging ten opzichte van tien jaar geleden.” aldus het LOB.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Komt er ook een lockdown in Nederland?

Geen nieuwe coronapatiënten bij in China