in , ,

Grootste inval op het Dark Web : “Jullie anonimiteit is er niet meer”

In heel Europa en de Verenigde Staten werden 179 mensen gearresteerd, 500 kilo aan drugs, en 64 wapens in beslag genomen, “Dit eindigt een “gouden eeuw” van deze ondergrondse markten,” zei Europol.

“Het verborgen internet is niet langer verborgen.” aldus Edvardas Sileris, hoofd van het cybercrime-centrum van Europol.

De operatie, bekend als DisrupTor, was een gezamenlijke inspanning van het ministerie van Justitie en Europol. Aangenomen wordt dat de criminelen zich bezighouden met tienduizenden verkopen van illegale goederen en diensten in de Verenigde Staten en Europa.

Het ging om een groot hoeveelheid drugs, waaronder, Fentanyl, Oxycodon, Methamfetamine, Heroïne, Cocaïne, Ecstasy en MDMA, die in beslag is genomen. Van de arrestanten waren er 119 gevestigd in de Verenigde Staten, twee in Canada, 42 in Duitsland, acht in Nederland, vier in het Verenigd Koninkrijk, drie in Oostenrijk en één in Zweden.

De politie wordt steeds beter in het richten van operaties op het dark web, een deel van het internet dat alleen toegankelijk is via gespecialiseerde tools. Deze laatste overval volgt op de vernietiging van de Wall Street-markt vorig jaar, die toen werd beschouwd als de op een na grootste illegale online markt op het dark web.

“Wetshandhaving is het meest effectief wanneer we samenwerken, en de aankondiging van vandaag geeft een krachtig signaal af aan criminelen die illegale goederen verkopen of kopen op het dark web, het verborgen internet is niet langer verborgen en uw anonieme activiteit is niet meer anoniem.” aldus Sileris.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronabesmettingen stijgen binnen een week naar 13.471: IC’s zitten vol

Veiligheidsregio Amsterdam vraagt supermarkten om ‘extra maatregelen’ tegen Corona