in

Grootste cocaïne lab ooit ontdekt in Nederland

Cocaine Hydrochloride Powdered

Vrijdag leidden speciale politie-eenheden een inval in het laboratorium, gelegen in het Drentse Nijeveen, evenals opslageenheden in Elshout en Apeldoorn.

Op de locatie in Nijeveen, een voormalig stallencomplex met slaap- en recreatievoorzieningen, werd cocaïne gewonnen uit geïmpregneerd materiaal, zoals kleding. De politie vond tienduizenden liters chemicaliën en zo’n 100 kilo cocaïnebasis.

Daarnaast werd op de locatie in Apeldoorn ongeveer 120 duizend kilo materiaal aangetroffen dat geïmpregneerd was met cocaïne.

In Nijeveen zijn in totaal 16 mannen aangehouden, onder wie de eigenaar van het terrein. In Apeldoorn is één man aangehouden. Drie van de mannen hadden een Nederlandse nationaliteit, één was Turks en dertien waren Colombiaans. Allen zullen op 12 en 13 augustus voor de rechtbank verschijnen.

“Dit is het grootste cocaïnelab waar we ooit mee te maken hebben gehad.” zegt politiewoordvoerder André van Rijn, “Gezien het aantal mensen dat hier werkte en de apparatuur, denken we dat hier 150 tot 200 kilo cocaïne per dag werd geproduceerd, met een straatwaarde van 4,6 tot 6 miljoen euro.”

De politie sluit meer arrestaties niet uit.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Transavia komt met pakketreizen

Meer dan 4.000 nieuwe Covid-19 besmettingen in één week