in

Grootschalig callcenter geopend voor vaccinatieprogramma

GGD GHOR heeft een enorm callcenter geopend om vanaf maandag afspraken te maken voor het Nederlandse coronavaccinatieprogramma.

Dit weekend heeft het kabinet zijn prioriteitenlijst herzien, zodat zowel de acute zorgverleners als het verpleeghuispersoneel en de bewoners direct kunnen worden gevaccineerd. Huisartsen worden nu ook als een prioriteitsgroep beschouwd.

“Ongeveer 2000 mensen zullen via het callcenter werken om zeven dagen per week, van 8.00 tot 20.00 uur afspraken te maken”, aldus de organisatie.

De vaccinaties, uitgevoerd door zo’n 350 tot 400 mensen, starten op 8 januari in Houten, Veghel en Rotterdam. Op 11 januari volgen de regionale gezondheidscommissies Amsterdam, Drenthe en Haaglanden en op 15 januari de rest van de 25 regio’s.

Alle telefoonmedewerkers hebben eerdere ervaring met het werken in de coronavirus-testcentra “en zijn getraind in het stellen van sleutelvragen aan mensen om te bepalen of ze geschikt zijn voor bepaalde vaccins”, aldus de organisatie.

De eerste levering van farmaceutisch bedrijf Biontech Pfizer is voldoende om 225 duizend essentiële gezondheidswerkers tweemaal te vaccineren.

Na vaccinatie van verpleeghuisbewoners zal de focus liggen op thuiswonende gehandicapten en 60-plussers, te beginnen bij de meest bejaarden en kwetsbaren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Fabrieken gevonden in Chinese werkkampen in Xinjiang

Ontploffing bij Poolse supermarkt in Tilburg : Vierde in een maand