in

Griekse werkplekken gaan geleidelijk weer open

Winkels, kapsalons, gezondheidscentra in Griekenland weer open met beperkingen.

Griekse winkels, kapsalons, gezondheidscentra en auto-inspectiestations mochten maandag weer open voor publiek, sinds de sluiting in november 2020. “Vanaf vanochtend wordt weer een belangrijke stap gezet voor de heropening van economische en sociale activiteiten die een tijdlang waren opgeschort, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, aldus regeringswoordvoerder, Christos Tarantilis, tijdens een persconferentie.

Alle andere beperkingen blijven van kracht, terwijl in gebieden waar het besmettingspercentage nog hoog is, de services alleen werken met het ‘click-away-systeem’, waarmee online bestellingen alleen op afspraak in de winkel kunnen worden opgehaald.

Ambtenaren zeiden dat in totaal 140 duizend werknemers weer aan het werk zullen gaan.

De heropening, vorige week aangekondigd door de Griekse premier, Kyriakos Mitsotakis, werd verwelkomd door winkeleigenaren die zeiden dat de terugkeer naar persoonlijke contact met consumenten, in combinatie met winteruitverkopen, de markt een boost zullen geven.

De maatregelen zullen worden voortgezet in winkels met detailhandelaren, kappers en schoonheidssalons, waardoor maximaal vier klanten per 100 vierkante meter mogelijk zijn. Voor winkels van meer dan 100 vierkante meter is één klant per 25 vierkante meter toegestaan, een verandering ten opzichte van de vorige 1 persoon / 15 vierkante meter.

Dezelfde regel is van toepassing op winkelcentra, terwijl alle sociale afstandsmaatregelen en het gebruik van gezichtsmaskers nog steeds van kracht zijn.

Alleen schoonheidssalons, kappers en gezondheidscentra werken op afspraak. Coffeeshops en restaurants blijven gesloten, maar bieden mogelijk wel afhaal- of bezorgdiensten.

Zondag registreerde Griekenland, volgens gezondheidsautoriteiten, 237 nieuwe coronabesmettingen, waarvan er 13 geïdentificeerd werden bij toegangspunten tot het land.

Het totale aantal geregistreerde gevallen in het land sinds de pandemie verscheen, staat op 148.607.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aantal coronagevallen het laagst sinds 1 december

Scholieren kampen met mentale problemen en lichamelijke klachten