Flower
Greenpeace daagt de Nederlandse staat voor de rechter wegens KLM

Greenpeace daagt de Nederlandse staat voor de rechter wegens KLM

Milieuorganisatie, Greenpeace Nederland, zegt dat ze de Nederlandse regering voor de rechter zullen dagen, tenzij deze de geplande reddingsoperatie van 3,4 miljard euro voor luchtvaartmaatschappij KLM herzien.

Geen reizen naar het buitenland tot mei
Trump stopt met de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)
Groei in illegaal wapenbezit in Nederland

“Het steunplan, in de vorm van leningen, zal ons alleen maar dieper in de klimaatcrisis duwen en in strijd zijn met de plicht van de Nederlandse staat om voor zijn burgers te zorgen.” zegt de organisatie in een knipoog naar de baanbrekende Urgenda-vonnis.

Greenpeace zegt dat de staatssteun nauwer verbonden moet zijn met een toezegging om de CO2-uitstoot te verminderen, “en als dat niet mogelijk is, moet het hele pakket worden vernieuwd”. Ook moet het aantal vluchten omlaag, te beginnen met de korte vluchten van minder dan duizend kilometer.

“We zijn ervan overtuigd dat we het bij het rechte eind hebben en serieuze argumenten kunnen tonen”, aldus Greenpeace, “We hebben een uitgebreide casestudy uitgevoerd met advocaten en juridische experts. We denken dat we een goede kans hebben dat dit subsidiepakket van een miljard euro komt te vervallen.”

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0