in

Grapperhaus: We zijn alert op mogelijke aanslagen

????????????????????????????????????

De Nederlandse veiligheidsdiensten zijn, zeker gezien het hoge dreigingsniveau in ons land, alert op mogelijke aanslagen op gebedshuizen zoals moskeeën en synagogen. Dat zei minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) vanmorgen bij de wekelijkse inloop van de ministerraad.

Grapperhaus benadrukte allereerst dat hij de aanslagen in Nieuw-Zeeland ‘verschrikkelijk‘ vindt. ,,Ik leef enorm mee met de gemeenschap daar, vooral de moslimgemeenschap.”

Het dreigingsniveau in Nederland staat nog altijd op 4 van de 5. De kans op een aanslag in ons land is daarmee reëel. ,,Nieuw-Zeeland is ver weg. Maar wij hebben hier een dusdanig dreigingsniveau dat onze diensten altijd alert zijn.”

Voortdurend overleg
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is volgens de minister voortdurend in overleg met de koepel van moskeeën. Grapperhaus weigert concreet op de vraag in te gaan of er vandaag extra beveiliging komt bij moskeeën.

,,Er zijn helaas mensen, ook in Nederland, die op een volledig fout spoor zijn beland. Daar moeten we altijd waakzaam voor zijn”, aldus de bewindsman.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DENK legt campagne stil

Vlag halfstok in Eindhoven voor aanslag Nieuw-Zeeland