in ,

Golf van faillissementen staat voor de deur voor Nederlandse bedrijven

Uit cijfers van kredietverzekeraar Atradius in economisch tijdschrift ESB, blijkt dat “de Nederlandse aanpak van de crisis efficiënt is geweest”, aldus het FD.

Het aantal faillissementen van bedrijven in het tweede kwartaal werd verwacht op vijf procent, maar bedroeg niet meer dan twee procent. Dat betekent dat ongeveer drie op de honderd bedrijven niet levensvatbaar zijn en in leven worden gehouden door overheidsfinanciering, concluderen de onderzoekers.

Volgens berekeningen van Atradius zijn de problemen in andere Europese landen veel ernstiger. In België had bijna 80 procent van de, door overheid ‘geredde’ bedrijven moeten verdwijnen. Hetzelfde geldt voor 40 procent van de bedrijven in Frankrijk en de Verenigde Staten, ongeveer 30 procent van de Spaanse bedrijven, 25 procent van de Britse bedrijven en ongeveer 20 procent van de Duitse bedrijven.

“Het verschil kan te maken hebben met strengere regels en voorwaarden voor ondersteuning, maar ook met faillissement regels.” aldus het FD.

Het aantal Europese zombiebedrijven groeit nog steeds en Atradius verwacht dat tegen het einde van het jaar een golf van faillissementen zal toeslaan, aangezien de steun langzaam wordt ingetrokken.

De Nederlandse overheid wil voorkomen dat er meer noodlijdende bedrijven ontstaan die alleen overleven van overheidsgeld en heeft haar derde steunpakket dienovereenkomstig afgeslankt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Extra scherpe coronamaatregelen : Bittere rekening voor bedrijven

Halsema doet dringend oproep voor mondmaskers in winkels, horeca en openbare ruimtes