in

Gladheid door sneeuwval, maar geen grote problemen op de wegen

Het verkeer moet tijdens de ochtendspits rekening houden met sneeuw. In de Wijkertunnel lag er sneeuw op de hoogtemelders, waardoor er geen waarschuwing voor te hoge vrachtwagens werd gegeven. De tunnel in de A9 was korte tijd in beide richtingen dicht, net als de Velsertunnel. Beide tunnels zijn weer open, maar er staan nog lange files.
Vooral lokale en provinciale wegen kunnen glad zijn en het KNMI heeft daarom code geel afgekondigd. In Nijkerk gleden een auto en een personenbusje van de weg. Ze belandden in de sloot, maar niemand raakte gewond, meldt Omroep Gelderland.

In het zuiden van het land is het alweer droog. Het sneeuwgebied trekt weg richting het noorden.

Rijstroken minder goed begaanbaar

Grote problemen door ongelukken zijn er op de weg vooralsnog niet. Wel zijn er op sommige plekken minder rijstroken begaanbaar, zegt Rijkswaterstaat.

De NS zet in het oosten en zuidoosten van het land en op de lijn tussen Amsterdam en Eindhoven minder treinen in. Die beslissing was gisteren al genomen in verband met de verwachte sneeuwval.

Als de sneeuw is weggetrokken, blijft het de rest van de dag waarschijnlijk droog. Vanmiddag gaat het dooien, waardoor het sneeuwdek weer verdwijnt.

Bron : NOS

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Doden in drugslab België: derde slachtoffer is jongeman uit Valkenswaard

Belgen ’verpesten’ ons milieu