in ,

Giovanni van Bronckhorst treedt af als hoofdcoach van Feyenoord

Giovanni van Bronckhorst stopt aan het einde van dit seizoen als coach van Rotterdamse voetbalclub, Feyenoord. Van Bronckhorst, die in 2017 de Rotterdammers naar hun eerste landstitel bracht in 18 jaar, heeft de club verteld dat hij ‘klaar is voor een nieuwe uitdaging’.

De 43-jarige is in het midden van zijn vierde seizoen bij Feyenoord en zijn contract loopt dit jaar af.

“Ik heb er veel over nagedacht of ik na dit seizoen als hoofdcoach wilde doorgaan. Het was een moeilijke beslissing, omdat Feyenoord erg dicht naar mijn hart is.” zei hij, “In mijn carrière tot nu toe heb ik altijd mijn instinct gevolgd en mijn gevoel zegt dat het tijd is om te stoppen.”

Van Bronckhorst, die 106 caps heeft als international, trad in 2010 af als professionele speler bij Feyenoord en werd een jaar later assistent bij de club.

Feyenoord heeft de halve finale bereikt in de KNVB Cup competitie van dit jaar en staat momenteel op de derde plaats in de competitie, achter PSV en Ajax met 13 en 11 punten.

De Rotterdamse club heeft vijf titels gewonnen met Van Bronckhorst aan het roer, de landstitel in 2017, het Cruijff-schild in 2017 en 2018 en de KNVB-Cup in 2016 en 2018.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Gedeporteerde journalist klaagt Nederlandse staat aan voor schadevergoeding

Nederland ‘like’ en ‘comment’ massaal op ‘junk news’ op Facebook