in

GGD : 1,5 miljoen vaccins per week in Mei

Lokale GGD’s bereiden zich voor om het aantal vaccins dat ze kunnen afleveren, tegen begin mei, te verhogen tot 1,5 miljoen per week.

André Rouvoet, voorzitter van de landelijke koepelorganisatie GGD GHOR Nederland, zei dat de komende twee maanden 140 vaccinatiecentra operationeel zullen zijn. Momenteel zijn dat er 60.

“We maken ons klaar met duizenden toegewijde gezondheidswerkers door het hele land en samen met vele partners, waaronder defensiepersoneel en het Rode Kruis, om met hoge snelheid te kunnen vaccineren zodra het piekaantal vaccins beschikbaar is in de tweede kwartaal van het jaar”, aldus Rouvoet.

Vorige week zei minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, dat een doelstelling om alle volwassenen in juli een eerste dosis van het vaccin te geven ‘realistisch’ is.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, vertelde maandag aan de Duitse media dat er vanaf april 100 miljoen doses per maand in de EU zouden aankomen.

Het Europees Geneesmiddelenbureau zal naar verwachting later deze week een besluit nemen over de goedkeuring van het Johnson & Johnson-vaccin, ontwikkeld in Leiden.

De Nederlandse regering kreeg in januari kritiek omdat ze de laatste land waren in Europa die begon met vaccineren tegen het Coronavirus, maar het programma is sindsdien in een stroomversnelling geraakt en vorige week werden bijna 300 duizend injecties gegeven.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Lichaam van te vroeg geboren baby gevonden in bos

Regen en windstoten tot 11 kilometer per uur