in

Gezondheidsraad : Coronavaccin eerst voor 60-plussers en zieken

Voorrang geven aan deze groepen zou de beste gezondheidsvoordelen opleveren, zegt de raad in aanbevelingen aan de ministers. Ook zegt de gezondheidsraad dat het alleen maar logisch is dat zorgverleners prioriteit krijgen. 

Gezien het feit dat het aanvankelijke aanbod van vaccins misschien klein is, “zouden kwetsbare ouderen met extra gezondheidsproblemen bovenaan de lijst moeten staan”, aldus de gezondheidsraad.

De aanbevelingen zijn gebaseerd op de huidige situatie en kunnen veranderen als er andere prioriteiten moeten worden gesteld of als het vaccin niet voor iedereen geschikt is.

“Als er eenmaal meer bekend is over de geschiktheid van de vaccins voor specifieke groepen kan het advies veranderen.” aldus de raad. “De raad volgt de ontwikkelingen op de voet en komt indien nodig met nieuwe aanbevelingen.”

Als het besmettingspercentage bijvoorbeeld erg laag is, kan het verstandig zijn om jongeren eerst te vaccineren, omdat twintigers achter de tweede golf zaten, zegt de gemeente. Dit zou dan indirect de ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid beschermen.

Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge zei dinsdag, dat hij hoopt dat er in de eerste maanden van volgend jaar een vaccinatieprogramma kan worden gepland.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen vaccinatieplicht, maar wel gevolgen

Vaccineren of niet vaccineren? Dat blijft de vraag