in

’Gezochte man zaak-Hania veroordeeld voor misbruik’

De man die mogelijk de 12-jarige vermiste Rotterdamse scholiere Hania heeft meegenomen is een Amerikaan van rond de 50 jaar. De man zou een strafblad hebben vanwege seksueel misbruik van minderjarigen. Dat stellen bronnen rondom het onderzoek. „Internationaal wordt naar haar uitgekeken. Ruim dertig rechercheurs en talloze agenten blijven intensief op zoek”, aldus de politie.

De naam van de man is nog niet vrijgegeven door de politie, wel zijn er twee foto’s van de Amerikaan geplaatst. Of de man in Nederland woonde of hier op vakantie was, is nog onduidelijk. Ook is niet bekend waar, in Amerika, Nederland of elders, de man in het verleden in beeld is geweest als verdachte van seksueel misbruik.

Hania vermist1

Waar hij en Hania op dit moment zijn, is een groot raadsel. Volgens bronnen zijn er op camerabeelden die sinds donderdagmiddag door de politie naarstig worden uitgekeken geen beelden van de twee samen. De scholiere werd donderdagmiddag omstreeks 12:30 uur voor het laatst gezien bij haar basisschool, de A.S. Talmaschool aan de Vaandrigstraat in de Rotterdamse buurt Crooswijk. Zij was eerder weggegaan nadat ze haar leraar verteld had dat ze een afspraak had bij de orthodontist. Volgens de politie bleek die afspraak echter niet te kloppen.

„Het is niet zo dat we vermoedens hebben dat Hania in een ander land zit”, zegt een politiewoordvoerster. „We willen de zoektocht zo breed mogelijk wegzetten en daarom wordt ook het buitenland daarbij betrokken.”

Ongeruste familieleden sloegen aan het einde van de middag alarm omdat het niets voor Hania is om niet stipt op tijd thuis te komen. Hania woont bij haar moeder. Haar vader is enkele maanden geleden overleden.

Bron : De Telegraaf
Foto’s : Politie.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Afwezige Wilders krijgt Holocaust aangesmeerd bij minder-Marokkanenproces

Dit verandert per 1 juli in jouw portemonnee