in

Gert Jan Segers (ChristenUnie) “We moeten iets bedenken wat DENK echt zeer doet.”

Een dag nadat DENK Kamerlid, Selçuk Öztürk, is bedreigd heeft ChristenUnie Fractievoorzitter, Gert Jan Segers, tijdens EenVandaag aangegeven dat Öztürk bestraft moet worden, “We moeten iets bedenken wat echt zeer doet.”

Deze uitspraak komt nadat Öztürk afgelopen donderdag in opspraak kwam, omdat hij SP-Kamerlid Sadet Karabulut verweet de terroristische organisatie PKK te willen steunen. Nadat de Kamervoorzitter vroeg of hij daar bewijs voor had, ontstond er ruzie. Uiteindelijk ontnam Arib de resterende spreektijd van Öztürk. Dit was onder protest van het DENK-kamerlid.

Het optreden van de Kamervoorzitter richting Öztürk heeft er toe geleid dat hij aangifte heeft moeten doen van ernstige bedreigingen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid gaf aan hierdoor extra alert te zullen zijn.

DENK laat weten dat ze van mening zijn dat je met dit soort walgelijke uitspraken een vrijbrief geeft aan mensen met extreme denkbeelden om extreme daden te verrichten, “Hij moedigt met zijn uitspraken mensen aan om te handelen. De veiligheid van DENK Kamerleden wordt hierdoor in gevaar gebracht. De eenzijdige en onheuse bejegeningen richting de Kamerleden van DENK moeten een keer afgelopen zijn.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ga nooit douchen als het bliksemt. En nog 9 noodweer tips

Pinstoring in hele land, vooral Albert Heijn, Etos en Gall & Gall getroffen