in

Geplaagde Kramer terug naar huis

Sven Kramer beleeft vooralsnog weinig plezier aan het nieuwe schaatsseizoen. Na een moeizame start begin november bij de wereldbekerkwalificatie in Heerenveen kon de 32-jarige Fries twee weken later in Japan door aanhoudende rugklachten nauwelijks in actie komen.

Hij reed een teleurstellende rit op de 1500 meter in de B-divisie (1.48,10) en meldde zich af voor de ploegachtervolging en de 5000 meter. Na overleg met de teamleiding besloot Kramer de tweede wereldbeker komend weekeinde op de buitenbaan in Tomakomai over te slaan en vervroegd terug naar huis te keren, om te gaan werken aan een spoedig en volledig herstel.

„Ik heb last van mijn rug, ja, en dat is vervelend. Het is geen lekker gevoel”, verzuchtte de kopman van Team Jumbo in Obihiro. „Ik hoopte stiekem dat het hier beter zou gaan, maar misschien was het wel tegen beter weten in.”

Kramer begon nog wel vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen. Hij reed half oktober in Inzell met 6.10,97 een fraai baanrecord. De prille vader vertilde zich echter in de aanloop naar de wereldbekerkwalificatie in Thialf aan een koffer. Daarmee keerden de rugproblemen, die hem vorig seizoen ook al onder meer bij de Winterspelen hinderden, tot zijn grote frustratie terug. Kramer eindigde in Heerenveen teleurstellend als vijfde op de 1500 meter en als derde op de 5000 meter. Voor de 10.000 meter meldde hij zich wijselijk af.

Kramer hoopt nog voor het einde van dit kalenderjaar verlost te zijn van al zijn klachten. „We hebben besloten om vol in te zetten op een spoedig herstel”, liet hij weten in een persverklaring. „Met het rijden van races bevorder ik dat proces niet. Ik focus me vanaf nu vooral op de NK afstanden, eind december. Ik heb er vertrouwen in dat ik dan weer mijn niveau van medio oktober kan benaderen.”

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Veel chocoladeletters onder de maat, vinden de experts

Aanhouding rond intocht Sinterklaas Tilburg