in ,

Gemiddelde Nederlander vindt bezoekersbeperkingen groter probleem dan de avondklok

Beperkingen op het aantal bezoekers aan privéwoningen bezorgen Nederlanders meer problemen dan de avondklok, blijkt uit een onderzoek van I&O Research voor de NOS.

Terwijl zeven op de tien mensen vinden dat het kabinet gelijk heeft met het instellen van een avondklok, keurt slechts 47 procent het besluit goed om het bezoekersaantal tot één persoon per dag te beperken, zo blijkt uit de enquête. En bijna 40 procent zei dat de bezoekersbeperkingen hen problemen bezorgen, vergeleken met slechts 11 procent die hinder ondervindt van de avondklok, die afgelopen weekend werd ingevoerd.

Het onderzoek bevestigt ook dat het draagvlak voor de aanpak van de overheid hoog blijft, met 75 procent volledig of grotendeels achter de strategie van het kabinet. Bijna de helft zegt dat de avondklok moet worden verlengd en drie op de tien zegt dat het nog moeilijker moet zijn.

Voorstanders van de twee extreemrechtse partijen, FvD en PVV, zijn het meest geneigd tegen de lockdown en de avondklok te zijn, net als mensen die op de PvdD stemmen. Mannen en jongeren onder de 24 jaar zijn ook vaker tegen de huidige coronamaatregelen, vonden de onderzoekers.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De Turkse en Nederlandse ministers van Buitenlandse Zaken ‘ontmoeten’ elkaar voor Wittenberg conferentie

Geen akkoord over Lelystad Airport