in ,

Gemeente Amsterdam wilt jongeren met schulden helpen aan een betere toekomst

De gemeente Amsterdam wilt dat jongeren met schulden sneller van hun geldproblemen afkomen en beter kunnen werken aan hun toekomst.

De gemeente werkt daarom aan een oplossing, de schulden van jongeren overnemen en die omzetten in een lening. De jonge schuldenaar kan vervolgens naar draagkracht de gemeente afbetalen.

Als het de jonge schuldenaar lukt een baan of opleiding te krijgen, kan er zelfs een bedrag van 750 euro worden kwijtgescholden.

Wethouder Marjolein Moorman wilt de jongeren graag helpen een nieuwe start te maken, “Schulden zorgen voor veel stress.” aldus Moorman.

Onderzoek laat zien dat 34 procent van de Amsterdammers tussen de 18 en 34, schulden heeft. Het gaat ook niet alleen maar om ‘kleine’ bedragen van een paar tientjes, maar lopen uit tot tienduizenden euro’s.

RTL Nieuws meldt dat het project ‘Jongeren schuldenvrije start’ in februari van start zal gaan. De jongeren die deel uitmaken van het project zullen worden begeleid door een coach, die samen met de jongere een plan zal maken voor het vinden van een baan of een opleiding.

Ook de gemeentelijke Kredietbank zal het project ondersteunen. Deze zal onderhandelen met de schuldeisers en de schulden van de jongeren afkopen. De enige wat daarna nog overblijft is een lening ter hoogte van het bedrag waarmee de Kredietbank de schuld heeft afgekocht.

“Hierdoor houden de jongeren één schuldeiser over en dat schept veel rust.” aldus wethouder Marjolein Moorman.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Gaat Britse luchtvaartmaatschappij Flybe failliet?

Griep maakt een comeback