in

‘Gele Hesjes’ protesten in België en Nederland

Een groep ‘Gele Hesjes’ demonstranten verzamelden zich in de hoofdstad van België en riepen premier Charles Michel op om af te treden.

Ongeveer 70 demonstranten marcheerden door het plein voor het Europees Parlement, te midden van strakke veiligheidsmaatregelen.

Volgens veiligheidsbronnen werden er in de ochtend omstreeks 50 ‘Gele Hesjes’ demonstranten in Brussel vastgehouden.

Ook in Nederland gingen ‘Gele Hesjes’ demonstranten de straat op in 16 steden, waaronder de hoofdstad Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Ze protesteerden tegen het beleid van de regering met betrekking tot de pensioengerechtigde leeftijd, kostbare gezondheid- en onderwijsdiensten en migratie.

Sinds 17 november verzamelen duizenden demonstranten met vel gele vesten, ‘Gele Hesjes’, zich in grote Franse steden, waaronder de hoofdstad Parijs, om te protesteren tegen de controversiële stijging van de accijnzen op brandstofbelasting en de verslechterende economische situatie.

De demonstranten, die over het algemeen op het platteland wonen vanwege hoge huurprijzen in de steden, hebben Macron opgeroepen brandstofbelastingen te verlagen en hun economische problemen te verlichten.

Tijdens demonstraties zijn ten minste vier mensen gedood en meer dan duizend anderen gewond.

President Macron zei dat de belastingen op overuren vanaf volgend jaar zullen worden afgeschaft en kondigde verlagingen van de sociale zekerheid aan voor gepensioneerden die minder dan twee duizend euro verdienen.

De demonstranten vonden de verklaring van president Macron echter “onvoldoende”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie arresteert 85 ‘Gele Hesjes’ demonstranten

Laagje sneeuw zorgt voor gladde wegen, vertragingen én plezier